Advies

Een dieetadvies is een persoonlijk advies dat gegeven wordt ter behandeling van ziekten. De meest voorkomende zijn: diabetes mellitus (suikerziekte), overgewicht, verhoogd cholesterol, hypertensie (verhoogde bloeddruk), prikkelbare darm syndroom (PDS), hart- en vaatziekten, kanker, ondervoeding, longziekten, lactose intolerantie en ondergewicht.

Werkwijze: tijdens het eerste consult noteer ik je persoonlijke gegevens en bespreken we wat je motivatie en doel is. Ik vraag naar je huidige eet- en leefgewoonten en verricht eventueel metingen (lengte, gewicht, buikomtrek). Aan de hand van deze informatie geef ik je advies en overleggen we wat de eerste stappen zijn om je eetpatroon aan te passen. 

Mijn begeleiding is erop gericht je bewust te laten worden van je eetgedrag en eetgewoonten. Ik gebruik hiervoor vaak het voedings- en leefstijldagboek. Dit is een informatief dagboek en een goed en leuk hulpmiddel!

Naast informatie en advies over voeding, sta ik ook stil bij je leefstijl. Heb je voldoende beweging? Neem je voldoende tijd voor jezelf? Samen bespreken we de mogelijkheden en kansen voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Consulten: het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten en de vervolgconsulten duren 15-30 minuten. De consulten zijn volgens afspraak. De spreekuren vinden plaats in mijn praktijk en ook bij de huisartsenpraktijk op het Daniëlsplein nr 4. Ook is er  mogelijkheid om gebruik te maken van een avondspreekuur. Indien je niet in de gelegenheid bent om op het spreekuur te komen kan een huisbezoek gepland worden.

Verwijzing nodig? Ja graag, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van de ‘directe toegankelijkheid diëtetiek’ (net zoals bij fysiotherapie). Ik vind het prettig om op verwijzing te werken als gezondheidsklachten meespelen. Indien je hier vragen over hebt kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Een voedingsadvies is een persoonlijk advies om je eetpatroon te verbeteren, zonder dat er sprake is van een onderliggende ziekte. Enkele voorbeelden hiervan zijn een advies tijdens zwangerschap, bij sportbeoefening, ter figuurcorrectie, bij vegetarisme of ter voorkoming van het ontstaan van ziekten (preventief). Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. De werkwijze is hetzelfde als bij een dieetadvies. De kosten van een voedingsadvies kunnen voor eigen rekening zijn, check je verzekeringspolis want soms zijn er wel mogelijkheden voor vergoeding.

Zie vergoeding voor een overzicht van de kosten.

bron: www.dcn-dietist.nl